Бажаєш отримати професію, яка завжди і всюди буде мати попит? Здобувай професію медсестри. — Університет «КРОК»

Новини та події

Бажаєш отримати професію, яка завжди і всюди буде мати попит? Здобувай професію медсестри.

16 листопада 2018 Новини та події

Жертовна та благородна професія медсестри передбачає співчуття та милосердя по відношенню до хворих.

Бакалавр медсестринства – це спеціаліст з вищою медичною освітою, який надає долікарську медичну допомогу, виконує безліч задач для потреб лікувального закладу. Пацієнту необхідно, щоб його не тільки лікували таблетками, ставили капельниці, робили ін’єкції, але і морально підтримували.

Медсестри на сьогодні – затребувана професія. Основі посадові обов’язки медичної сестри наступні:

  • Долікарська медична допомога.
  • Догляд за пацієнтами.
  • Асистенція лікарю, стерилізація інструментів.
  • Забір біологічного матеріалу для дослідження.
  • Виконання лікарських призначень.
  • Керівництво молодшим персоналом.
  • Утилізація медичних відходів.
  • Ведення документації.
  • Спеціалізації медичних сестер:

    Головна медсестра контролює роботу всіх медичних сестер, виконує заявки на придбання лікарських препаратів, перев’язувального матеріалу, інших засобів медичного призначення, а також складає графік чергувань та відпусток медсестер, слідкує за матеріально-технічним оснащенням лікарні. Вона повинна мати диплом про вищу освіту.

    Старша медична сестра допомагає завідуючому відділенням, відповідає за порядок у відділенні, контролює підлеглих їй медичних сестер і санітарок.

    Молодша медсестра доглядає за пацієнтами, виконує вказівки старших коллег.

    Постова медсестра відповідає за виконання призначень лікаря, контролює прийом ліків, відвідування хворого родичами.

    Палатна медсестра контролює стан хворих в палатах загальної та інтенсивної терапії, відповідає за дотримання постільного режиму, дієти, вимірює артеріальний тиск, пульс, частоту дихання.

    Процедурна медсестра працює в маніпуляційній, ставить уколи, крапельниці, виконує медичні маніпуляції, призначені лікарем (небулайзер, аспіратор), збирає аналізи та передає їх в лабораторію.

    Операційна медсестра допомагає хірургу до, під час та після операції: готовить інструменти, асистує під час оперативного втручання, перераховує використані в ході операції інструменти та перев’язувальний матеріал.

    Хірургічна медсестра працює в хірургічному відділенні, в перев’язочній, робить перев’язки, знімає шви, асистує хірургу при малих операціях (розтин фурункула, постановка катетера, дренажа).

    Лабораторна медсестра приймає біологічний матеріал і виконує його лабораторне дослідження.

    Патронажна медична сестра контролює стан новонародженого після його виписки із пологового будинку, слідкує за дотриманням графіка прививок и оглядів малюка вузькими спеціалістами (офтальмолог, хірург, ЛОР та ін.).

    Геронтологічна медсестра працює у домі літніх людей, в геронтологічному відділенні медзакладу, допомагає людям похилого віку підтримувати здоров’я, виконує рекомендації лікаря.

    Шкільна медсестра (або дошкільного дитячого закладу) контролює стан дітей, здійснює їх допуск на заняття після перенесеного захворювання, проводить профілактичні огляди, виконує прививки та медичні тестування, призначає карантин при виявленні інфекцій, дає справку про звільнення від занять фізкультурою або спортивними змаганнями за станом здоров’я.

Місце роботи медичної сестри – це поліклініки, стаціонари, школи, дитячі садки, санаторії, будинки відпочинку, хоспіси, пологові будинки, військові госпіталі та інші медичні заклади. Не можливо уявити собі хоча б одну поліклініку або лікарню без медичних сестер від яких залежить порядок у відділенні або кабінеті, а також чітке виконання всіх призначень лікаря і практично все, чим живе лікувальний заклад. Очевидно, що при такій кількості обов’язків професійна освіта просто необхідна. Диплом бакалавра дає можливість забезпечити собі кар’єрний зріст.

Таким чином, медична сестра — важлива ланка в любому лікувальному закладі. Нерідко саме від її роботи залежить, наскільки висока кваліфікація лікарні або поліклініки.

Оновлено: Четвер, 22 листопада 2018 19:14
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Бажаєш отримати професію, яка завжди і всюди буде мати попит? Здобувай професію медсестри.