Вивчаємо культуру на базі Національного музею українського народного декоративного мистецтва — Університет «КРОК»

Новини та події

Вивчаємо культуру на базі Національного музею українського народного декоративного мистецтва

14 листопада 2018 Новини та події

9 листопада 2018 року студенти 3 курсу спеціальності «Туризм» відвідали Національний музей українського народного декоративного мистецтва у рамках вивчення навчальної дисципліни «Географія культури» (викладач – Мелько Людмила Федорівна, завідувач кафедри туризму).

Це один з найбільших художніх музеїв України, що розташований на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

Музей має прекрасну колекцію українського народного вбрання ХІХ – початку ХХ століття, де кожний вид вишивки та крій має особливе значення.

Під час екскурсії ми познайомились з рушниками майже всіх областей території України, дізнались про особливості вишивки рушників та символіку візерунків.

Музей володіє найбільшими зібраннями народних художниць України Марії Примаченко та Катерини Білокур, які ми із захопленням вивчали.

Також в експозиції представлені такі види українського мистецтва, як ткацтво, кераміка, гутництво, килимарство, різьблення та розпис по дереву й ін.

У музеї проводять різноманітні майстер-класи. Ми стали учасниками майстер-класу з демонстрації народного одягу.

Завдяки цій екскурсії, студенти на декілька годин занурились в минуле нашої країни, відкрили для себе унікальний світ українського народного мистецтва.

Дякуємо кафедрі туризму за організацію такого чудового заходу!

Статтю підготувала Гороховська Анастасія,
студентка 3 курсу спеціальності «Туризм»

Пропонуємо переглянути фотозвіт

Екскурсія до Національного музею українського  народного декоративного мистецтва та майстер-клас з демонстрації одягу / Туризм / 09.11.2018

Університет «КРОК» на Flickr.com – зручні фотозвіти для Вас!

Оновлено: Середа, 21 листопада 2018 15:15
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Вивчаємо культуру на базі Національного музею українського народного декоративного мистецтва