Присвоєння звання Почесного доктора — Університет «КРОК»
Версія для друку

Присвоєння звання Почесного доктора

03 березня 2018 Новини та події

2 березня 2018 року в Університеті «КРОК» відбулося розширене засіданні Вченої ради з нагоди присвоєння звання Почесного доктора Університету економіки та права «КРОК» ректору Краківської академії імені Анджея Фрича Моджевського (Республіка Польща), професору, доктору габілітованому Єжи Мальцю.

У читальній залі Навчально-наукової бібліотеки зібралися члени Вченої ради, викладачі та співробітники Університету. Розпочав засідання ректор, професор Лаптєв Сергій Михайлович, представивши почесного гостя.

Потім виступив професор Фініков Тарас Володимирович – один із засновників Університету, президент Міжнародного фонду досліджень освітньої політики. Він познайомив усіх присутніх з основними віхами життя Єжи Мальця. Крім того, Тарас Володимирович розповів, що Єжи Малець у 1987 році захистив докторську габілітаційну дисертацію «Польська адміністративна думка XVIII століття», в результаті чого Радою факультету права і адміністрації Ягеллонського університету йому було надано ступінь доктора юридичних наук з історії польського права (доктора габілітованого). У 1990–1993 рр. професор Єжи Малець тричі отримував стипендії фонду Макса Планка та стажувався у ФРН. В 1994–2000 рр. він був членом Окружної адвокатської ради в м. Кракові. З 2000 р. працює в Краківській академії ім. Анджея Фрича Моджевського. У 2001–2002 рр. він був членом Сенату Ягеллонського університету.

Науковий доробок професора Єжи Мальця налічує понад сто опублікованих праць, в тому числі 13 книжок. Перу професора належить низка відомих підручників з історії адміністрації. Слід підкреслити, що ці підручники є відомими і популярними в національному масштабі та використовуються в навчальному процесі багатьох як державних, так і приватних вищих навчальних закладів.

Професор Єжи Малець як ректор забезпечив динамічний розвиток вищого навчального закладу, який очолює вже тринадцятий рік. Краківська академія ім. Анджея Фрича Моджевського є одним з провідних приватних академічних навчальних закладів Республіки Польща.

У 2004 р. за високі заслуги перед країною він був нагороджений Президентом Польської Республіки Кавалерським хрестом Ордена Відродження Польщі, а у 2011 р. – Командорським хрестом цього ордену. У 2015 р. професор Єжи Малець отримав почесну медаль Педагогічного університету ім. Комісії Народної Освіти в Кракові.

Засновники та Вчена рада Університету «КРОК», керуючись давніми академічними традиціями та прагнучи удостоїти найвищої честі тих особистостей, які найбільшою мірою прислужилися розвитку науки, мистецтва, освіти та міжнародного співробітництва, на своєму засіданні 21 грудня 2017 року присудили ординарному професорові, докторові габілітованому, ректорові Краківської академії ім. Анджея Фрича Моджевського Єжи Мальцю ступінь Почесного доктора за його заслуги в розвитку польського конституційного права, сприяння співпраці польських та українських академічних спільнот, участь у реформах вищої освіти в Республіці Польща в контексті Болонського процесу та сприяння розвиткові приватних навчальних закладів у Республіці Польща.

Ректор Університету «КРОК» Лаптєв Сергій Михайлович вручив документ, що підтверджує цей почесний ступінь, Єжи Мальцю, привітав його та побажав подальших успіхів і процвітання.

Пропонуємо переглянути фотозвіт

Розширене засідання Вченої ради / 02.03.2018

Університет «КРОК» на Flickr.com – зручні фотозвіти для Вас!

Оновлено: Понеділок, 05 березня 2018 09:39