Екскурсія студентів спеціальності «Туризм» до Музею української діаспори — Університет «КРОК»

Новини та події

Екскурсія студентів спеціальності «Туризм» до Музею української діаспори

13 листопада 2017 Новини та події

27 жовтня 2017 року студенти ІІ курсу спеціальності «Туризм», у рамках програми «Школа професійного зростання», відвідали Музей української діаспори, який знаходиться в історичній частині Києва – на Печерську. Організатором екскурсії стала завідувач кафедри туризму – Мелько Людмила Федорівна. 

Музей української діаспори (філія Музею історії Києва), який було засновано 29 травня 1999 року, донедавна носив назву «Музей культурної спадщини». Він розмістився у реконструйованій садибі кінця ХVІІІ століття по вулиці Московській і знайомить відвідувачів із творчою спадщиною українських митців, які працювали або працюють в еміграції, які народилися й навчалися переважно в Києві, але потім з різних причин були змушені покинути Батьківщину.

Екскурсію проводила досвідчений екскурсовод музею.

Кожна зала у музеї по-своєму унікальна. У першому залі нам розповіли про Печерськ, заснування вулиці Московської та про старовинну садибу, в якій безпосередньо і розташований сам музей.

У наступних залах ми познайомились з творчістю української мистецької родини Кричевських, з полотнами Людмили Морозової, учениці Федора Кричевського, з картинами Олекси Булавицького, з творчістю українських письменників-емігрантів.

Надзвичайно вразили картини Олекси Булавицького, на яких зображені традиційні українські хатинки у Канаді. Було враження, що це наші вітчизняні споруди у географічному середовищі України!

Окрема зала музею присвячена дивовижній творчості всесвітньо відомого киянина, балетмейстера, який проживав у Франції, Сержа Лифаря. Ми із захопленням слухали історію його життя та діяльності.

Екскурсія тривала близько двох годин. Ми дізналися лише маленьку частину історії нашого міста та наших неймовірно талановитих співвітчизників.

Велика подяка кожному, хто долучився до цієї екскурсії, а особливо екскурсоводу музею, яка є справжнім професіоналом своєї справи!

Шелак Ніколетта,

студентка 2 курсу спеціальності «Туризм»

Пропонуємо переглянути фотозвіт

Туризм: Музей української діаспори / 27.10.2017

Університет «КРОК» на Flickr.com – зручні фотозвіти для Вас!

Оновлено: Понеділок, 13 листопада 2017 21:19
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Екскурсія студентів спеціальності «Туризм» до Музею української діаспори