Бізнес і університети: партнерство заради розвитку країни — Університет «КРОК»

Новини та події

Бізнес і університети: партнерство заради розвитку країни

01 листопада 2017 Новини та події

26–27 жовтня Центр розвитку кар’єри Університету «КРОК» за запрошенням Центру «Розвиток КСВ» і Career Hub спільно з партнерами Українською Асоціацією з розвитку менеджменту та бізнес-освіти і платформою IHUB взяв активну участь у V Національному форумі «Бізнес і університети: хто готує підприємців». 

Програма Форуму була орієнтована на обговорення практик щодо партнерства і співпраці між бізнесом та університетами, їхньої ролі в економічному розвитку країни та створення сприятливих умов для підготовки висококваліфікованих фахівців для сучасного ринку праці.

Представники державних інституцій, приватного сектору та українських вишів отримали унікальну можливість обміну знаннями й досвідом зі співпраці бізнесу з освітою та розвитку підприємництва між ними.

«В Україні має бути така вища освіта, яка готує конкурентоздатних фахівців, спроможних створювати інновації. Тільки так країна зможе розвиватися та знайти своє місце в сучасній економіці знань, де існує шалена конкуренція. Тому партнерство між бізнесом і ВНЗ та розвиток підприємництва відіграє в цьому питанні велику роль», – вважає керівниця Центру «Розвиток КСВ» Марина Саприкіна.

Учасниками Форуму було запропоновано налагоджувати партнерство між бізнесом та університетами в таких формах, як запрошення підприємців до виступів перед студентами, спільне проведення конкурсів, менторські програми, співпраця з підприємницькими асоціаціями та мережами, надання вищими навчальними закладами новітнього устаткування і технологій у форматі навчальних центрів, лабораторій, створення компаніями програм стажувань для студентів.

У результаті обговорень та дискусій спікери й учасники Форуму визначили основні критерії підприємницького вишу: навчання проектній діяльності в університетах; командна робота; виявлення та підтримка підприємницьких навичок у студентів; підвищення кваліфікації викладачів; створення кластерів.

Спікери та учасники Форуму спільно дійшли висновків, що партнерство між вищими навчальними закладами та бізнесом покращує процес підготовки фахівців, що відповідають вимогам сучасного ринку праці, і є перспективою інноваційного розвитку країни. ВНЗ мають створювати необхідне середовище для студентів, які мають підприємницький хист, мотивувати та підтримувати підприємницькі ідеї молоді на початковому етапі, а також надавати студентам, окрім академічного навчання, більше практики, необхідної для реалій бізнес-світу.

 

Оновлено: Четвер, 02 листопада 2017 20:49
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Бізнес і університети: партнерство заради розвитку країни