Екскурсія «Стежками стародавнього Києва» для студентів спеціальності «Туризм» — Університет «КРОК»

Новини та події

Екскурсія «Стежками стародавнього Києва» для студентів спеціальності «Туризм»

30 жовтня 2017 Новини та події

10 жовтня 2017 року студенти 3 курсу спеціальності «Туризм» у рамках курсу «Організація екскурсійної діяльності» стали учасниками навчально-методичної екскурсії «Стежками стародавнього Києва». Екскурсію проводила Тетяна Георгіївна Сокол – канд. пед. н., доцент кафедри туризму.

Метою екскурсії було ознайомлення з необхідними для екскурсовода уміннями й навичками екскурсовода, а також пізнання рідного краю.

Стартувала навчальна екскурсія традиційно із Золотих воріт – одного з архітектурних чудес давньої столиці України, унікальної пам’ятки древнього зодчества часів Київської Русі. Це не просто ворота – це ціла вежа, яка роками захищала столицю від ворожих нападів. Свою назву ворота отримали через те, що були своєрідною митницею, через яку провозили золото.

Якщо дивитися від Золотих воріт у напрямку центру старого міста, можна побачити куполи Софії Київської, знайомство з якою було наступною частиною екскурсії. Дорогою до собору студенти відвідали відому сучасну скульптуру «Їжачок у тумані», основою для якої став стовбур дерева. Для її виготовлення було застосовано цікаву техніку: пеньок обв’язали металевою сіткою, а в ній закріпили шурупи. Багато туристів залишають монетки в сітці, мабуть, бажаючи зустрітися з «їжачком» ще раз.

Із Софійської площі відкривається неймовірна краса міста. На екскурсії студенти поринули в історію, уявляючи події та зміни, які відбувалися протягом століть на нашій території.

Наступною зупинкою був Михайлівський собор. Під час прогулянки до нього викладач ставила студентам цікаві історичні запитання.

Також учасники екскурсії побували біля фундаменту Десятинної церкви, відвідали Андріївську церкву, не оминули й популярну скульптуру, що зображає персонажів однієї з найбільш відомих кінокомедії радянських часів «За двома зайцями».

Екскурсія тривала близько двох годин. Та за цей час студенти дізналися лише маленьку частину історії нашого міста.

Велика подяка шановній Тетяні Георгіївні Сокол за високий професіоналізм!

Федорук Катерина,

студентка 3 курсу спеціальності «Туризм»

Оновлено: Вівторок, 31 жовтня 2017 11:51
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Екскурсія «Стежками стародавнього Києва» для студентів спеціальності «Туризм»