Майбутні фахівці з туризму вивчають екскурсійну справу на місцевості — Університет «КРОК»

Новини та події

Майбутні фахівці з туризму вивчають екскурсійну справу на місцевості

12 червня 2017 Новини та події

22 жовтня та 12 листопада 2016 року під час вивчення курсу «Організація екскурсійної діяльності» студенти 3 курсу стали учасниками практико-орієнтованих екскурсій, які проводила Сокол Тетяна Георгіївна – доцент кафедри туризму. Екскурсії відбувалися в історичній частині Києва. 

Золоті ворота – унікальна пам’ятка стародавнього Києва, одна з трьох брам у потужному земляному валу, що оточував «місто Ярослава». Поєднували функції головного парадного в’їзду до Києва і оборонної споруди.

Софія Київська – перлина світової архітектури, видатна пам’ятка давньоруського зодчества XI ст., яка завжди зачаровувала будь-кого, хто хоча б раз у житті бачив її.

На Софійській площі знаходиться пам’ятник одному з найвизначніших гетьманів війська запорізького – Богдану Хмельницькому.

Також під час екскурсії студенти познайомилися зі скульптурою, яку дуже полюбляють як самі кияни, так і гості столиці: «Їжачок у тумані», названої так на честь однойменного мультфільму.

На шляху до Михайлівського Золотоверхого монастиря можна побачити також досить цікаві пам’ятки. Наприклад, статую «Лев – водолій», яка з'явилася в Києві на початку 70-х років, коли на Михайлівській площі було встановлено декілька копій археологічних пам'яток України. Існує легенда: якщо сісти на Лева зверху й взяти його за вуха, то здійсняться всі бажання. Учасники екскурсії не оминули нагоди перевірити це.

Разом із бронзовим левом на площі з'явилися Збруцький ідол та половецькі баби. Цікавою скульптурою є «Ніс Гоголя» з не менш захоплюючою історією.

На площі знаходиться пам’ятник Княгині Ольги, видатній історичній постаті, яка свого часу суттєво вплинула на розвиток Київської Русі.

Студенти прогулялися територією Михайлівського Золотоверхого монастиря. Небесна блакить, дивовижне сяйво, вишуканість Михайлівського собору не залишили байдужим нікого.

Старокиївська гора – історична колиска Києва. Саме звідси почала зароджуватися Київська Русь. На горі знаходиться декілька пам’яток історії міста, серед яких руїни першого кам`яного храму Русі – Десятинної церкви, яка була побудована за князя Володимира, але повністю спалена монголо-татарами. Неодноразово робилися спроби відновити храм, та жодна зі спроб не була вдалою.

Андріївська церква – «лебедина пісня» видатного архітектора Бартоломео Растреллі. Проект був розроблений майстром у 1748 році, а втілений відомим архітектором Іваном Мічуріним. Будівельні роботи храму велися з 1749 по 1754 роки, у них були задіяні фахівці з Києва, Москви, Санкт-Петербурга. Під час екскурсії Тетяна Георгіївна також поділилася зі студентами різними «премудростями» роботи екскурсовода, розкрила методичні «секрети» проведення екскурсій.

Київ – красиве та величне місто, з багатою та нелегкою історією, і під час екскурсії студенти мали змогу в цьому переконатися.

Кафедра туризму та студенти дякують Сокол Тетяні Георгіївні за майстерність і професіоналізм!

Шульга Зоя, студентка 3 курсу спеціальності «Туризм»

Фото Коваленко Олександри

Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Майбутні фахівці з туризму вивчають екскурсійну справу на місцевості