Молодь долучається до науки — Університет «КРОК»

Новини та події

Молодь долучається до науки

17 березня 2017 Новини та події

Навчальний заклад, який прагне створити підґрунтя для прогресивного свідомого покоління, зобов’язаний піклуватися про формування молодої наукової еліти. Тому однією з найважливіших складових освітнього процесу у вищому навчальному закладі є долучення студентів до наукової роботи.

Варто відмітити, що і Коледж економіки, права та інформаційних технологій сконцентрував значні зусилля на створенні оптимальних умов для студентів, які планують присвятити себе науці. На базі Коледжу успішно працює Студентське наукове товариство.

Так, у цьому навчальному році стартував новий проект Коледжу «Лютий – місяць СНТ». У рамках цього проекту студенти, які навчаються на відділенні загальноосвітньої підготовки, відвідали Національний музей медицини та Національний художній музей України. Активність студентів не була занадто високою, адже студентам І курсу було запропоновано відвідати ще два музеї – Національний музей історії України та Музей популярної науки і техніки «Експериментаніум», та, на жаль, групи в ці два заклади не були набрані. Мабуть, слово «наука» для багатьох першокурсників ще є чимось неосяжним. Але та група студентів, яка все ж таки відвідала славетні заклади нашого міста, не пожалкувала. Можна зробити висновок, що наукою прагнуть займатися дійсно зацікавлені в цьому особистості. Ну, і звісно, і викладачам Коледжу ще є над чим працювати в заохоченні молоді.

Зі слів студентів, у Національному музеі України зібрано 40 000 експонатів українського живопису, скульптури та графіки починаючи з ХІІ-го століття. Це шедеври сакрального мистецтва, народний лубок, класика, авангард, твори тоталітарної епохи, колекція графіки від стародавніх часів до сьогодення. Гордістю музею стали роботи Пимоненка Миколи Корниловича, Світославського Сергія Івановича, Мурашка Олександра Олександровича, Кричевського Василя Григоровича, Васильківського Сергія Івановича, Малевича Казимира Севериновича. Сам екстер’єр музею також представляє художню цінність і є пам'яткою неокласицизму архітектора Владислава Владиславовича Городецького. Також слід видзначити, що екскурсоводом був старший науковий співробітник Зверховська Алла Григорівна, яка чітко та легко для розуміння розповідала про кожен експонат. Від екскурсії всі студенти залишилися в захваті. До сьогодні студенти згадують чудову поїздку до Національного художнього музею і дякують за незабутні враження. Вважають, що ще не раз завітають до нього на екскурсію зі своїми друзями.

Майбутні молоді науковці також захищали свої наукові доробки у вигляді есе та презентацій власних результатів індивідуальних дослідів. Тут треба відмітити презентацію студентки спеціальності «Маркетинг» Ладягіної Катерини. Її робота є власним висновком про необхідність відвідувати музеї для подальшого інтелектуального, творчого та наукового розвитку особистості. А студент спеціальності «Право» Зур’ян Володимир продемонстрував свій талант ораторського мистецтва під час захисту есе. Загалом усі студенти добре проявили себе під час захисту своїх наукових доробок.

Коледж висловлює подяку викладачу української мови та літератури Степаненко Наталії В’ячеславівні та викладачу біології і географії Мельник Антоніні Федорівні за організацію походів у музеї та наукове керівництво студентами.

Завідувач відділення загальноосвітньої підготовки Кудряшова Світлана Вікторівна.

Оновлено: П'ятниця, 17 березня 2017 16:27
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Молодь долучається до науки