Представниця Коледжу взяла участь у Всеукраїнській олімпіаді з філософії — Університет «КРОК»

Новини та події

Представниця Коледжу взяла участь у Всеукраїнській олімпіаді з філософії

29 листопада 2016 Новини та події

17–18 листопада 2016 року факультет філософської освіти і науки Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова спільно із Національним центром «Мала академія наук України» вже втретє організували фантастичний простір філософської рефлексії для школярів всієї країни – провели Всеукраїнську олімпіаду з філософії. До участі в цьому визначному заході долучилась студентка II-го курсу Коледжу економіки, права та інформаційних технологій, майбутній правознавець Вікторія Сорокопуд.

Олімпіада складалася з двох етапів: заочного та очного. Щоб пройти заочний етап, потрібно було написати філософське есе, темою якого була відома цитата Вольтера: «Не поділяючи ваших переконань, я життя віддам, захищаючи ваше право їх висловлювати». На превелику радість, Вікторія увійшла в трійку переможців заочного етапу Олімпіади в числі юних філософів з м. Києва й отримала запрошення на участь в очному етапі. Другий етап Олімпіади проведено в мальовничій місцевості – Пущі-Водиці, у Міжнародному науково-дослідному комплексі MANLAB.CAMP. Оскільки чудова традиція приурочення Олімпіади до Всесвітнього дня філософії цього разу була доповнена відзначенням ще й Міжнародного дня толерантності, основною тематикою очного етапу стала проблематика філософії толерантності.

Вікторія гідно, відповідально, творчо та на дуже високому рівні впродовж декількох годин відстоювала власну позицію, створюючи есе на тему, яку було взято з Преамбули Статуту ООН: «Ми маємо виявляти терпимість і жити разом у мирі один з одним, як добрі сусіди». Висловлюємо щиру вдячність Вікторії за її натхнення, творчість та неймовірні зусилля, вітаємо із визначною перемогою на заочному етапі Олімпіади та бажаємо подальших великих успіхів на ниві філософії та наукових досліджень.

Особливу подяку адміністрація КЕПІТу висловлює керівнику секції наук загальноосвітньої підготовки Студентського наукового товариства Коледжу Рибак Ірині Вікторівні за важливі поради щодо написання філософського есе та за її величезну підтримку впродовж усього часу проведення Олімпіади.

Вікторія Сорокопуд поділилася своїми враженнями від участі в Олімпіаді:

Безліч мислителів стверджували, що суть філософії полягає в подиві. І справді, філософія народжується із природного прагнення людей цікавитися собою і світом, в якому вони живуть. Філософія вчить нас мислити, досліджувати фундаментальні істини й будувати власні висновки. Філософія закладає основи критичного, незалежного та творчого мислення. Процес написання есе був доволі складним, адже за часом це зайняло близько 3,5 години. Відверто кажучи, думок в голові було чимало, але проблема полягала в тому, щоб красиво викласти їх на папері, зберегти їхню змістовність. Можливо, саме це завадило мені зайняти якесь призове місце. Досить круто було те, що після написання есе організатори заходу провели для нас креативний ігровий квест на тему «Толерантність» із цікавими та захоплюючими завданнями. У мене залишилися дуже хороші враження про Міжнародний науково-дослідний комплекс MANLAB.CAMP. Адже умови проживання там були комфортні, чарували красиві краєвиди довкола. Та найголовніше – Олімпіада подарувала унікальну можливість познайомитися, поспілкуватися з дітьми з різних областей України. Щиро вдячна всім організаторам Олімпіади за чудову можливість долучитися до такого заходу.

Оновлено: Вівторок, 29 листопада 2016 13:47
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Представниця Коледжу взяла участь у Всеукраїнській олімпіаді з філософії