Участь в економічній грі «Модель ринкової економіки» — Університет «КРОК»

Новини та події

Участь в економічній грі «Модель ринкової економіки»

04 листопада 2016 Новини та події

1 листопада в рамках проведення фестивалю управлінської майстерності KyivEdFest у Київському міському будинку учителя відбулася економічна гра «Модель ринкової економіки», організатором якої виступило відділення економіки КПНЗ «Київська Мала академія наук учнівської молоді».

Економічні ігри належать до активних методів викладання, які, на думку, багатьох дослідників є найефективнішими в учнівській аудиторії. Але цього разу цільовою аудиторією стали педагоги, які спробували себе в ролі гравців, щоб потім провести аналогічне заняття зі студентами І–ІІ курсів коледжів. У навчальному заході взяв активну участь Коледж економіки, права та інформаційних технологій.

Скажи мені – і я забуду,
покажи мені – і я запам'ятаю,
залучи мене до дій – і я зрозумію.

Конфуцій (551–479 до н. е.)

Модератором гри була Олена Володимирівна Кагляк – завідувач кабінету відділення економіки, сертифікований тренер Національної ради з економічної освіти США. Це провідна освітня організація в Америці в галузі економіки, заснована у 1949 році.

Економічна гра мала такі навчальні цілі:

  • Визначити основні види виробничих ресурсів та економічний дохід, який дає кожен з них.
  • Надати учасникам можливість спробувати себе в ролі основних суб’єктів ринкової економіки та зрозуміти основні економічні рішення, які вони приймають.
  • Проаналізувати економічні взаємозв’язки, які виникають між домогосподарствами та фірмами в ринковій економіці.
  • Визначити сутність економічної системи та систематизувати основні характеристики ринкової економіки.

О.В. Кагляк розділила викладачів на дві групи й роздала їм матеріал та інструкції до гри: одні стали «підприємцями», інші – «домогосподарствами» та «власниками ресурсів». Завданням підприємців було заробити найбільшу можливу суму грошей. Для цього вони мали дешево купити виробничі ресурси, перетворити їх на товари або послуги і якомога дорожче продати останні домогосподарствам. Завдання учасників, які грали роль домогосподарств, було протилежним: дорого продати всі наявні ресурси, а потім дешево придбати якнайбільше товарів або послуг, аби задовольнити власні потреби.

Викладачі активно, весело та азартно здійснювали виробничі операції, заключали одне з одним сміливі угоди, впевнено відповідали на запитання ведучої, проявляли неабиякий інтерес до гри.

Переможцями гри стали:

  • серед підприємців: Наталія Костянтинівна Новіцька, заступник директора з наукової та методичної роботи Коледжу економіки, права та інформаційних технологій;
  • серед домогосподарств (власників ресурсів): Світлана Юріївна Бут, ЗДНР, вчитель економіки 5–11 класів ТОВ «Ліцей політики, економіки, права та іноземних мов».

Усі переможці та найбільш активні учасники гри одержали економічну та педагогічну літературу на згадку про навчальний захід, кожен учасник − комплект методичних матеріалів для її проведення. Підбиття підсумків гри дозволило присутнім глибше зрозуміти секрети успіху основних суб’єктів економіки та зміст основних економічних категорій.

Адміністрація Коледжу висловлює надзвичайну вдячність за запрошення взяти участь в економічній грі Піліній Аліні Миколаївні – завідувачу відділення економіки Київської МАН, Кагляк Олені Володимирівні – завідувачу кабінету відділення економіки.

Оновлено: П'ятниця, 04 листопада 2016 20:01
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Участь в економічній грі «Модель ринкової економіки»