Перший туристичний зліт з нагоди Всесвітнього дня туризму — Університет «КРОК»

Новини та події

Перший туристичний зліт з нагоди Всесвітнього дня туризму

01 жовтня 2016 Новини та події

20 вересня 2016 року кафедра туризму, секція фізичного виховання та спортивного туризму зібрали своїх вихованців на Перший туристичний зліт з нагоди Всесвітнього дня туризму, який відзначається 27 вересня. У ньому взяли участь студенти І–ІІІ курсів бакалаврату спеціальності «Туризм» факультету економіки та підприємництва Університету «КРОК» та студенти ІІІ–ІV курсів Коледжу економіки, права та інформаційних технологій, які навчаються за спеціальністю «Готельне обслуговування». Захід відбувся в рамках програми «Школа професійного зростання для майбутніх фахівців сфери туризму».

Власне, зроблено перший КРОК нового цікавого і перспективного студентського проекту. Туристичні зльоти по всьому світу – надзвичайно популярний вид гуртування фахівців у галузі туризму та любителів. Це певного виду змагання з використанням спортивних елементів, а також логічних ігор, виконання різних завдань на туристичну підготовку, на спритність та кмітливість.

День проведення Першого туристичного зльоту КРОКівчан виявився не надто комфортним щодо погодних умов, але справжнім туристам це ніколи не стає на заваді. От і наші студенти весело потяглися до парку «Нивки», де розділилися на чотири команди – «Банани», «Першовідкривачі», «Кажани», «NoName». Студенти університету та коледжу перемішалися в командах, що давало можливість знайомитися, допомагати один одному, підтримувати.

З вітальним словом виступила завідувач кафедри туризму Мелько Людмила Федорівна, яка ознайомила учасників з метою і завданнями заходу, розповіла про історію заснування Всесвітнього дня туризму та особливостями його святкування цього року, яке відбудеться у Таїланді (м. Бангкок) під девізом «Туризм – для всіх», у т. ч. для людей з фізичними вадами.

Координатор і головний суддя заходу Кондес Тетяна Василівна – завідувач секції фізичного виховання та спортивного туризму, ознайомила учасників з правилами та етапами проведення заходу.

Кафедра туризму, організовуючи зліт, поставила собі завдання – на практиці ознайомити майбутніх фахівців з особливостями проведення оздоровчих туристично-спортивних заходів. Тож, здавалося б, елементарні задачі – поставити палатку, запалити багаття, оперативно залізти до спального мішка і «заштормитися» в ньому – стали для молодих людей, більшість з яких робила це вперше, справжнім випробуванням. Водночас відбувалося формування їхніх практичних вмінь та навичок, професійних та особистісних компетенцій, проявлявся творчий потенціал.

Навіть такий конкурс, як виконання туристичної пісні, мало свою мету – від згуртування колективів команд до формування туристичної спільноти Університету «КРОК».

Людмила Мелько пояснила, що під час практико-орієнтованих заходів, якими перемежовується теоретична підготовка фахівців (і це є суттєва відмінність навчання спеціальності в Університеті «КРОК» від подібних профільних програм в інших ВНЗ), відбувається накопичення практичного досвіду. Зокрема, студенти самі фіксували та аналізували результати змагань і отримали завдання зробити відповідні записи у «Творчому щоденнику професійного самовдосконалення майбутнього фахівця туристичної сфери».

Кожна команда не залишилася без грамоти – найзгуртованіші, найталановитіші, найспритніші, найгостинніші. Кубок за найбільшою кількістю здобутих балів виборола команда «Банани» на чолі з Христиною Луцюк.

Cлід зазначити, що успішне проведення заходу стало можливим завдяки злагодженій роботі студентського оргкомітету, до якого увійшли студенти 2 курсу Ніна Заярна, Максим Костюк, Максим Піценко, Женя Піщев, Марина Семенюк, Катя Федорук, під головуванням Христини Луцюк. Також в організації туристичного зльоту допомагали Анабтаві Науман – студент 3 курсу спеціальності «Туризм» та Донцов Вадим – студент 3 курсу спеціальності «Економіка підприємства».

Майбутні спеціалісти в галузі туризму відчули на собі, як на практиці втілюється певна ідея та як організовуються туристичні змагання. Хтось поліпшив свої знання, уміння та навички, хтось набув їх уперше. А всі разом отримали запал бадьорості та наснаги до навчання. Кафедра ж туризму зробила для себе такі висновки: зльоти мають відбуватися щороку і організовувати їх уже будуть самі студенти, скажімо, для старшокласників шкіл-партнерів.

Пропонуємо переглянути фотозвіт

Перший туристичний зліт / 20.09.2016

Університет «КРОК» на Flickr.com – зручні фотозвіти для Вас!

Оновлено: Понеділок, 10 жовтня 2016 19:54
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Перший туристичний зліт з нагоди Всесвітнього дня туризму