Прощавай, Коледж! Привіт, Університет «КРОК»! — Університет «КРОК»

Новини та події

Прощавай, Коледж! Привіт, Університет «КРОК»!

14 липня 2016 Новини та події

У Коледжі економіки, права та інформаційних технологій – КЕПІТ – відбулися урочисті церемонії вручення дипломів молодших спеціалістів. 2016 року цей популярний серед молоді Києва та Київської області навчальний заклад закінчили 260 дівчат і юнаків. З них 40 отримали дипломи з відзнакою.

Вітаючи випускників, проректор з науково-педагогічної роботи Університету економіки та права «КРОК» (корпоративне управління) Наталія Василівна Наконечна наголосила: «Ви виросли в певному соціумі, де для вас і вашого становлення та навчання були створені умови для успішного оволодіння професією. У вас в руках є спеціальність, у кожного своя, але всі вони – актуальні сьогодні, такі, що дають можливості почувати себе впевнено на ринку праці. Ви всі – творчі особистості. Я впевнена, що викладачі Коледжу будуть пишатися вами!».

Переважна більшість випускників вирішила продовжити навчання в Університеті «КРОК», щоб отримати дипломи бакалавра. І з-поміж причин цілком практичних: повна вища освіта є вимогою часу, бізнесу, життя, – є і відверто емоційна. Розлучитися з Університетом, молодшою, але вагомою ланкою якого є Коледж, просто неможливо. Хочеться тут навчатися далі, спілкуватися, разом пізнавати світ, долати проблеми, набувати нових знань та професійних навичок.  Тож ті, хто залишається, продовжать навчання на 3 курсі Університету за спеціальністю, яку почали опановувати в КЕПІТі, або на 2 курсі – якщо спеціальність змінюють.

Під час урочистих церемоній від імені ректорату, Вченої ради, дирекції Коледжу, Студентської ради випускникам вручено понад 50 грамот, подяк, почесних відзнак за участь у науково-дослідній роботі, за активне студентське і громадське життя.  Родини, у яких уже є другий випускник  Університету або Коледжу, нагородили Почесними грамотами «Вірність «КРОКу». Почесну відзнаку «З КЕПІТом у серці – з «КРОКом» назавжди» отримали восьмеро найактивніших студентів, які відчутно сприяли формуванню позитивного іміджу Коледжу. Відзнаку вручали кращі випускники КЕПІТу минулих років, і це вже чудова традиція, якою навчальний заклад пишається.

Ще трохи статистики. Коледж закінчили за спеціальністю «Економіка підприємництва» – 11 осіб, за спеціальністю «Фінанси і кредит» – 30 осіб, «Фінанси і кредит (ексклюзив)», тобто англомовно орієнтоване навчання – 39 осіб, «Комерційна діяльність» – 13, «Маркетингова діяльність» – 33, «Оціночна діяльність» – 23, «Правознавство» – 44 особи. Ще 56 юнаків – набули фаху за найпопулярнішими спеціальностями «Обслуговування програмних систем і комплексів» та «Розробка програмного забезпечення».

А тепер – про напутні слова. У великих і маленьких університетах та коледжах Америки на церемонію випуску запрошують відомих у світі людей, здебільшого тих, хто закінчив саме цей заклад, щоб ті виступили з урочистою промовою «про життя». Цю традицію підхопили деякі країни Європи. В Україні про неї щось не чути, але Університет «КРОК», який відзначатиме наступного року 25, готується втілити таку практику. Адже знаних на всю країну випускників уже вистачає. А поки що директор КЕПІТу Людмила Петрівна Сумбаєва процитувала своїм випускникам слова відомого письменника-сатирика Курта Воннегута, з якими він звернувся  у 1995 році до випускників Массачусетського університету. Минуло понад 20 років, а кожна думка зберігає свою актуальність і донині.  Ось деякі поради:

«Насолоджуйтесь силою і красою своєї юності, поки життя вам не подобається, вона проходить...

Не турбуйтеся про майбутнє. Втім, гаразд, турбуйтеся, але знайте, що ці занепокоєння так само ефективні, як спроба вирішити алгебраїчне рівняння за допомогою пережовування жувальної гумки…

Щодня робіть щось із того, що вас лякає.

Не витрачайте час на заздрість, іноді ви попереду, іноді позаду, гонитва довга, і, врешті-решт, ви її ведете тільки з самим собою.

Танцюйте, навіть якщо вам ніде цього робити, крім вашої вітальні.

Будьте поблажливими до своїх братів і сестер, вони ваш найкращий зв'язок з минулим і ті, хто, скоріш за все, будуть поруч із вами в майбутньому.

Зрозумійте, що друзі приходять і йдуть, але за кількох дорогоцінних потрібно триматися. Прикладайте всіх зусиль, щоб подолати дистанції в географії і в житті, тому що чим старше ви стаєте, тим більше вам потрібні будуть люди, яких ви знали, коли були молодими.

До речі, поважайте своїх батьків, ви ніколи не знаєте, коли вони підуть назавжди.

Всі ми коли-небудь підемо, але важливо протриматися до кінця, у щось вірячи. У цьому найбільша складність, тому що здається, що геть немає такого, у що справді варто було би вірити».

І суто КЕПІТівське: «Ми вас випускаємо, але не відпускаємо!». 

Пропонуємо переглянути фотозвіти

Церемонія випуску / 04.07.2016

Церемонія випуску / 04.07.2016

Церемонія випуску / 05.07.2016

Церемонія випуску / 05.07.2016

Церемонія випуску / 06.07.2016

Університет «КРОК» на Flickr.com – зручні фотозвіти для Вас!

Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Прощавай, Коледж! Привіт, Університет «КРОК»!