Мистецтво декупажу від «КРОКівської» майстрині — Університет «КРОК»

Новини та події

Мистецтво декупажу від «КРОКівської» майстрині

21 березня 2016 Новини та події

19 березня 2016 року Студентська рада Університету організувала майстер-клас з декупажу – декоративної техніки по тканині, склу, дереву та інших поверхнях. Ця техніка полягає у вирізуванні візерунків із різних матеріалів та наклеюванні їх на поверхню, що декорується.

Як засіб декору декупаж відомий у Європі з часів Середньовіччя. У Німеччині його використовували з XV століття для декору меблів. Засіб не вимагав художніх здібностей, навичок малювання та наявності фарб. Мав своїх прихильників декупаж і у Венеції. Серед тих, хто декорував меблі, були і досить відомі майстри – Джорджоне, Сандро Боттічеллі. Залежно від якості такі вироби використовували різні верстви населення: до декупажу зверталася навіть королева Марія Антуанетта та її придворні дами. Сплеск популярності декупажу був і в пуританській Британії часів королеви Вікторії.

Наприкінці XX століття декупаж ввели до арсеналу дизайнерів. Стародавній засіб декору ускладнили використанням нових хімічних матеріалів, новими техніками друку, закріпленням на різних поверхнях (від дерева до кераміки). Декупаж стали використовувати для декору дамських сумок, капелюшків, шкатулок, підносів, футболок, спідниць, джинсів, посуду з кераміки та порцеляни, серветок, матеріалів для пакування, рамок, альбомів з фото, меблів, святкових свічок та поштівок.

Декупаж добре зберігає індивідуальні пристрасті та манери творця, його прагнення, щабель майстерності, смаки.

Автор майстер-класу для «КРОКівців» Лілія Лавренюк (секретар Студентської ради Університету, 4 курс, ЮФ) поділилася з учасниками інформацією, як саме можна в домашніх умовах створювати витвори мистецтва.

Дякуємо майстру та всім учасникам і чекаємо на наступну зустріч!

Оновлено: Четвер, 24 березня 2016 21:28
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Мистецтво декупажу від «КРОКівської» майстрині