M18 – ми можемо більше! — Університет «КРОК»

Новини та події

M18 – ми можемо більше!

19 жовтня 2015 Новини та події

17 жовтня 2015 року старшокласники Києва, Запоріжжя та Ірпеня взяли участь у старті освітнього проекту «М18 – ми можемо більше!» – голосуванні за кандидатуру на посаду мера свого міста. Усі, кому менше 18, мали змогу прийти в заклади освіти, які виявили бажання в цей день перетворитися на «виборчі дільниці». Учасники проекту отримали «виборчий бюлетень», який максимально повторює реальний, і голосували за свого мера.

Університет «КРОК» став платформою для проведення імітаційної гри «Місцеві вибори – 2015: Я голосую за мера!». До Університету цього дня завітало 116 учнів: у категорії «10–12 років» зареєструвалися 18 осіб, «13–14 років» – 38, «15–17 років» – 60. Серед учасників голосування були представники від таких навчальних закладів, як Київський ліцей бізнесу, Коледж економіки, права та інформаційних технологій, КМДШ, фінансовий ліцей, 153-я гімназія, ЗОШ № 24, ЗОШ № 82, ЗОШ № 97. Слід зазначити, що організатори створили атмосферу, максимально наближену до справжніх виборів. Перед відкриттям дільниці представники виборчої комісії дали присягу члена шкільної дільничної виборчої комісії. Учні знайомились з інформацією про кандидатів, уважно вивчали їхні передвиборчі програми, отримували свої бюлетені, у кабінах для голосування віддавали голоси обраним кандидатам і одразу ж відправляли бюлетені до спеціальної урни. Старшокласники відповідально поставилися до свого громадянського обов’язку: з великою цікавістю вивчали програми кандидатів, ставили питання дорослим, жваво обговорювали один з одним обіцянки політиків і робили прогнози щодо результатів, які, до речі, будуть опубліковані на сайті проекту після офіційних виборів. Таким чином, проект є політично не заангажованим і не підтримується будь-якою політсилою. Проте політичним діячам слід враховувати голос дітей вже сьогодні, адже саме вони і є їхніми потенційними виборцями, які не лише чують, а й мають повне право бути почутими. 

Завдяки проекту «М18» молодь має змогу зрозуміти сутність основного механізму демократії – виборів – через імітацію виборів і процесу голосування. Це чудова платформа для того, щоб вчитися розрізняти відмінності в партійних і передвиборчих програмах, уважно оцінювати обіцянки політиків і на практиці знайомитися з роботою виборчих дільниць. Ці фактори допоможуть подолати недостатню обізнаність молоді в проблемах місцевої громади та низьку мотивацію щодо свідомого та активного впливу на політичне життя суспільства.

Щойно головну справу було зроблено, старшокласники вирушали до інтерактивної зони, де на них чекав маленький сюрприз. Учасникам пропонували залишити свої побажання для майбутнього мера. Цікаво, що більшість учнівських звернень містили в собі питання екології та створення місць для відпочинку молоді. На другій позиції за популярністю було підвищення заробітних плат та пенсій. А деякі навіть просили замінити водопровідні труби!

Після процесу голосування на учнів чекала насичена програма майстер-класів, яку підготували члени Асоціації випускників Університету «КРОК». Микита Полатайко, який працює в юридичній фірмі SayenkoKharenko, юрист і координатор IT-практики, розповідав про те, що важливо знати в системі державної влади в Україні. Наталія Заверуха, директор «ПРОНЕТ бізнес технології» CEO та засновник стартапу Plushking.org, поділилася досвідом щодо шерінгової економіки в Україні. Єлизавета Краснова, відомий fashion-блогер, засновник і автор проекту Totallyblond.com ділилася власними секретами, як стати успішним блогером. Марина Сбродова, бізнес-тренер, вчила учнів, як не піддаватись маніпуляціям. Ярослав Каплан, співвласник міжнародної мережі квест-кімнат Escape Quest, давав влучні поради, як вирости за один рік від бізнес-ідеї до статті в Forbes. Олена Каюмова, керівник відділу роботи з персоналом в Intertop, розповідала про шлях від активного студента до свідомого громадянина.

Захід відвідали: Роман Ельснер, координатор проектів ГО «Німецько-руський обмін», Олена Григорівна Федонян, директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту, Андрій Реслер, головний спеціаліст відділу виховної та спортивно-масової роботи управління освіти Шевченківської районної державної адміністрації, Володимир Москаленко, координатор роботи лідерського учнівського самоврядування Шевченківського району.

Організаторами проекту «М18» стали Громадська організація «Агенція розвитку освітньої політики», загальноосвітній навчальний заклад «Київський ліцей бізнесу», Університет економіки та права «КРОК» і Коледж економіки та права «КРОК». Підтримку в реалізації проекту надали Департамент освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація, Проект «Mehr bewegen! Ми можемо більше!», що реалізується у партнерстві громадських організацій «Агенція розвитку освітньої політики», Україна, та DRA «Deutsch-Russischer Austausch», Німеччина. Спонсором виступило Міністерство закордонних справ Німеччини.

Дякуємо всім, хто долучився до втілення проекту «М18» у життя. Сподіваємось, що його мети буде досягнуто, адже молодь – це майбутнє. І яким воно виявиться, залежить від наших спільних зусиль.

Пропонуємо Вашій увазі фотозвіт

M18

Університет «КРОК» на Flickr.com – зручні фотозвіти для Вас!

Оновлено: Четвер, 22 жовтня 2015 15:27
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » M18 – ми можемо більше!