Грантова програма Жана Моне для науковців — Університет «КРОК»

Новини та події

Грантова програма Жана Моне для науковців

30 березня 2015 Новини та події

Керівник проектів та програм управління міжнародного співробітництва Галина Богаченко 26 березня 2015 року взяла участь у міжнародній конференції «Назустріч викликам співробітництва між Україною та ЄС: досвід центрів ім. Жана Моне в Києві та Донецьку».

Метою конференції була презентація наукових та учбових напрацювань центрів ім. Жана Моне в НаУКМА та ДонДУУ, обговорення сучасних викликів співробітництва між Україною та ЄС, вивчення доступу українських науковців та освітян до Європейського освітнього простору і просування ідей Програми Жана Моне в цілому.

Україна бере участь у грантовій програмі Жана Моне з 2001 року. У 2014 році вона трансформувалась у напрям Жана Моне в рамках нової програми ЄС «Еразмус+». Цього ж року відбувся перший конкурс проектів.

Ціль напряму Жана Моне в рамках «Еразмус+»: активізувати євроінтеграційний дискурс, сприяти досконалості євроінтеграційних студій, залучати вищі навчальні заклади до дослідження євроінтеграційних процесів та поширення ідей Об'єднаної Європи.

Основні види діяльності за напрямом:

  • Викладання та дослідження («Модулі», «Кафедри», «Центри досконалості»)
  • Дебати між представниками науково-педагогічних кіл та академічні обміни («Мережі» та «Проекти»)
  • Підтримка діяльності організацій або асоціацій
  • Надання операційних грантів окремим закладам

Напрям діяльності: викладання та дослідження

Підтримка надається на:

  1. Модулі – розроблення та викладання курсів, навчальних програм, присвячених ЄС та євроінтеграційній тематиці, обсягом не менше 40 годин, із подальшим включенням до навчальних планів і програм
  2. Кафедри – викладацькі ставки обсягом не менше 90 годин для викладачів, науковців, які спеціалізуються на європейських студіях, розроблення нових та оновлення існуючих курсів євроінтеграційної тематики, наукові розвідки, керівництво дослідницькими проектами з євроінтеграційної тематики
  3. Центри досконалості – заснування та підтримка діяльності ресурсних центрів, утворених на базі університетів, із залученням асоціацій, мереж, фахових спільнот, з метою заохочення їх до проведення міждисциплінарних досліджень з питань європейської інтеграції та розповсюдження результатів їхньої діяльності через медіа-ресурси та комунікативно-інформаційні заходи

Детальну інформацію про те, як підготувати та подати заявку, про напрями діяльності, умови фінансування Ви можете знайти за посиланням: http://erasmusplus.org.ua/erasmus/zhan-mone.html або отримати, звернувшись до управління міжнародного співробітництва Університету «КРОК» (к. 418).

Оновлено: Вівторок, 19 травня 2015 15:46
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Грантова програма Жана Моне для науковців