Презентація методики «Філософія для дітей» в Університеті «КРОК» — Університет «КРОК»

Новини та події

Презентація методики «Філософія для дітей» в Університеті «КРОК»

16 жовтня 2014 Новини та події

За ініціативи Коледжу економіки, права та інформаційних технологій та підтримки Корпоративного управління 15 жовтня в Університеті «КРОК» відбулася презентація методики «Філософія для дітей» професора Кйонсанського національного університету Джінвана Парка (Південна Корея).

У заході взяли участь більш ніж 100 осіб: представники 20 навчальних закладів Києва та Київської області, співробітники і студенти Університету «КРОК».

Презентація проходила в рамках робочого візиту професора Джінвана Парка, організованого Національним педагогічним університетом імені Михайла Драгоманова, Київським національним університетом імені Тараса  Шевченка, Інститутом педагогіки НАПН України і Університетом економіки та права «КРОК».

Професор Парк – всесвітньо відомий практик та теоретик методики «Філософія для дітей», президент МО «Філософія для дітей країн Азії та Океанії», віце-президент Міжнародної ради з «Філософії для дітей» (2009–2011), президент Корейської академії навчання філософії в школі (2005), член Міжнародного товариства «Філософська освіта країн Азії та Океанії у розвитку демократії» (ЮНЕСКО).

Під час виступу професор окреслив своє бачення стану системи освіти в Україні, перспективи та шляхи її розвитку, ознайомив присутніх з історією виникнення методики і пояснив її основні положення.

Методика «Філософія для дітей» була створена в 1970-х роках професором університету Монклер Метью Ліпманом (США). Основний шлях впровадження методики – сократівський діалог, де усі учасники є рівноправними партнерами. Діти навчаються аргументувати думки, висувати гіпотези, розвивати поняття, виявляти різні можливості й альтернативи, формулювати запитання, приймати рішення, визнавати різні точки зору. Дана методика формує в дітей навики самостійного мислення, вміння цілісного осягнення проблеми, здатність активації різних інтелектуальних засобів при вирішенні поставленого завдання, сміливість до створення нових теоретичних рішень, віру в свої інтелектуальні можливості, вміння розуміти текст і бачити в ньому глибші смисли, вправність у вираженні власної думки та аргументації, культуру спілкування.

Змістову частину методики гостям презентувала пані Надія Адаменко, доцент кафедри культурології Інституту філософської освіти та науки НПУ ім. М. Драгоманова. Вона розповіла про роботу Інституту з упровадження методики та перспективи розвитку.

Презентація викликала значний інтерес в аудиторії та багато запитань до професора Парка.

Після закінчення презентації учасники продовжили обговорення шляхів співпраці та імплементації методики «Філософія для дітей» з пані Надією Адаменко.

Співорганізаторами заходу стали Департамент довузівської підготовки, Департамент зв'язків з громадськістю та реклами, Культурний центр Університету.

Оновлено: Четвер, 05 лютого 2015 16:45
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Презентація методики «Філософія для дітей» в Університеті «КРОК»